• homemadeandfresh@outlook.com
  • Levering in Zevenaar en omgeving is gratis!
  • homemadeandfresh@outlook.com
  • Levering in Zevenaar en omgeving is gratis!

Kruidenmix zoutloos

Bij het gebruik van de kruidenmix strooi eerst voorzichtig met een (thee of eet)lepel en na het proeven bepaal je of je nog meer wil gebruiken. Verschilt per kruidenmix.

Garam masala: Bak eerst de groenten, voeg het vlees toe om dicht te laten schroeien. Strooi daarna met een lepel garam masala over dit geheel tot er overal wat zit. Voeg hierna de kokosmelk toe en laat pruttelen. Je kunt in deze stap altijd nog wat meer Garam masala toevoegen. Garam masala wordt met name gebruikt in curry-gerechten. Of u nou vlees, vis of groenten als hoofdingrediënt gebruikt maakt niet zoveel uit. Serveertip: naanbrood.

Patat: Bij oven frietjes vooraf wat olie over de frietjes sprenkelen en daarna de kruiden er overheen strooien. Bij gefrituurde frietjes als het uit de frituur komt de kruiden er direct overheen strooien zodat ze gemakkelijk blijven plakken.

Bami: De kruiden bij de groenten(het vlees) toevoegen en daarna de mie er doorheen scheppen. Lekker met wat ketjap erdoor. Serveertip: satésaus en kroepoek.

Nasi: Bij de groenten(het vlees) de kruiden toevoegen en daarna voeg je de rijst toe. Serveertip: sambal, kroepoek, gebakken uitjes en atjar.

Vis: Deze viskruiden kun je gebruiken om (wit)vis op smaak te brengen. Ook kan je het door paneermeel mengen en hiermee de vis paneren voor een lekker gekruid paneerlaagje. Je kunt de vis vervolgens bakken in de pan of in de oven.

Macaroni/Spaghetti: Voeg de kruiden bij de groenten(het vlees) en voeg vervolgens je macaroni of spaghetti toe. Serveertip: geraspte kaas.

Gehaktkruiden ´ouderwets´: Voeg de kruiden naar smaak aan het rauwe gehakt toe. Deze variant is met o.a nootmuskaat en kruidnagel.

Gehaktkruiden ´nieuwerwets´: Voeg de kruiden naar smaak aan het rauwe gehakt toe. Deze variant is wat grover dan de ouderwetse en heeft dan ook wat langer nodig om volledig de smaak af te geven.

Cajun: Heerlijk om je vlees mee te kruiden. Strooi vooraf de kruiden over je vlees. Onze favoriet om kip mee te kruiden. Recept tip: Marineer vooraf een stukje kipfilet met olie en cajunkruiden en bak deze gaar in de oven. Er mogen lekker veel kruiden op! snijdt het stukje kipfilet in plakjes en beleg er een lekker vers broodje mee, samen met wat sla en mayonaise.

Groentenmix Basis: Deze mix kan over elke soort groenten gestrooid worden voor een lekkere kruidige smaak. Je kunt de mix als finishing touch over bereidde groenten gebruiken, maar toevoegen aan het kookvocht waardoor de smaak tijdens het koken afgegeven wordt is ook mogelijk.

Kip: Vooraf de kruiden over je kip strooien voordat je het bakt. Deze kruiden zijn ook erg lekker over frietjes.